Byggesett badstue – Badstueovn

 

DSC_9726

Byggesett badstue leveres med en badstueovn.  Badstueovnen er saunas hjerte – kilde til varme og damp. Badstuen leveres enten med vedfyrt eller elektrisk ovn.

Mengden av stein på badstueovnen er avgjørende for kvaliteten av «löyly», den varme dampbølgen, som omringer badere rett etter man har helt vann på steinene. Jo flere steiner man har, jo større overflate har vannet har å dampe seg på.  Badstueovn med mange steiner gir mye varm, myk, deilig damp.

Mange nordmann har opplevd ubehag i badstue – den tørre, kjempevarme luften som man har vansker med å puste inn.  Årsaken til dette er mangel på damp – som igjen er på grunn av alt for få steiner på ovnen, at man ikke heller vann på stein- og trolig alt for høy temperatur, særlig når man bruker elektrisk ovn.

DSC_9737Hagebadstue leveres med Narvi Aito 16 vedovn. Den kan fås med vannholder som varmer opp vannet samtidig og kontinuerlig av varmen fra skorstein. Se bildet på vestre side. Vedovn leveres med CE godkjent skorstein og aluminium beskyttelsesplater rundt ovnen.

Elektrisk ovn er en Narvi Softy 6kW.

Ønskes det en badstueovn fra en annen leverandør er det fullt mulig å kjøpe byggesettet også uten badstueovn.

   Mer bilder ser du ved å klikke her for en PDF presentasjon.

DSC_1294d

 

Her bilde av ferdig installert ovn – med tilstrekkelig steiner for å gi en myk og behagelig varme.

Vi svarer gjerne på spørsmål – vennlist ta kontakt!