Home » Badstue og sauna » Hagebadstue Raita » Hage- og hyttebadstue ovn

Hage- og hyttebadstue ovn

DSC_9726

Byggesett badstue inkluderer også badstueovn. Ovnen er saunas hjerte – kilde til varme og damp. Hage- og hyttebadstue leveres enten med vedfyrt eller elektrisk ovn.

Mengden av stein på badstueovn er avgjørende for kvaliteten av «löyly», den varme dampbølgen, som omringer badere rett etter man har helt vann på steinene. Jo flere steiner man har, jo større overflate har vannet har å dampe seg på.  Badstueovn med mange steiner gir mye varm, myk, deilig damp.

Om man opplever ubehag i badstue skylles det som regel tørr, kjempevarm luft som man har vansker med å puste inn. Årsaken til dette er mangel på damp – som igjen skylles for få steiner på ovn, for lite vann på steiene – og trolig for høy temperatur. Dette skjer ofte ved bruk av elektrisk ovn.

DSC_9737Hage- og hyttebadstue leveres med Narvi Aito 16 vedovn. Den kan fås med vannholder som varmer opp vannet samtidig og kontinuerlig av varmen fra skorstein. Se bildet på vestre side. Vedfyrt ovn leveres med CE godkjent skorstein og aluminium beskyttelsesplater rundt ovnen.

Elektrisk ovn er en Narvi Softy 6kW.

Ønskes det en badstueovn fra en annen leverandør er det fullt mulig å kjøpe byggesettet også uten badstueovn.

  

Mer om Narvi badstueovn finnes på http://www.narvi.fi/se/produkter/bastuprodukter/bastuprodukter-.html